Belichaam je eigen Wijsheid weer

Hallo allemaal,

Now is the time “to be the change you want to see in the world” (Gandhi).
De winden van verandering razen al een tijdje over de Aarde. Wind is het element Lucht.
We komen van het Vissen tijdperk (element Water) waar de emoties overheersten en zijn nu beland in het Aquarius tijdperk (Waterman, het element Lucht). Het element Lucht gaat over het managen van je gedachten en onderscheidingsvermogen. De Waterman houdt de waterkruik vast, hij beheerst zijn emoties voor een hoger plan, een hoger doel.

Zie ze, voel ze, kijk wat je hier van geleerd hebt en laat ze gaan. Ze zijn niet van nu, dus houdt ze niet vast zodat je ze steeds weer opnieuw moet beleven.
Lucht is het element van het Hartchakra. Dit gaat over jezelf verruimen, de longen horen ook bij het hartchakra. Hoeveel lucht, hoeveel RUIMTE geef je jezelf om jezelf te Zijn? En daarmee de ander om zichzelf te Zijn.

 

De onderdrukte emoties van het verleden, jezelf kleiner maken dan je werkelijk bent of jezelf juist opblazen om groter te lijken dan je je voelt, is voorbij. Het is niet gestoeld op echtheid, op de waarheid. Leef vanuit je hart, van binnen naar buiten, i.p.v. je leven van buitenaf te laten controleren.
Leef vanuit je hartcentrum, vanuit liefde, vanuit een groter en hoger plan. Je hart weet dit, je hoeft alleen maar te luisteren…. Liefde kan met alles! Elke mogelijkheid kan… sta hier eens bij stil wat dit betekent. In liefde voel je je verbonden met het leven en voel je mensen, dieren en de natuur aan. Geen twijfel. Leven vanuit je hart maakt het leven eenvoudiger… Het Leven IS en voltrekt zichzelf….
In de leer van Patanjali (Raja Yoga) zeggen ze dat een hartkwaliteit neti neti is. Het is niet dit het is niet dat, het IS wat het IS. Geen oordeel dus. Het hoofd oordeelt en scheidt, het hart verbindt.

De planeet Pluto oefent dit jaar veel invloed uit op onze planeet en dus op ons. Dit betekent dat we diep gaan, pijn en trauma’s ontmoeten, maar dit betekent ook dat we de Wijsheid die we daarachter verscholen hadden weer gaan ophalen! Achter jouw pijn zit je Wijsheid. Laat je pijn gaan en neem je Wijsheid weer aan. Belichaam je Wijsheid weer.

Een oude en natuurlijke Kracht herstelt zich dan in jou. Je wordt weer Licht en groot, heel en compleet doordat je het duister van de pijn hebt laten gaan en het Licht van je Wezen van je eigen Liefde en Wijsheid weer hebt aangenomen. Voel hoe groots dat is. Stel je het voor.
Pijn en angst krimpt je in, Liefde en Wijsheid geeft RUIMTE.. Geef jezelf die ruimte, leef in ruimte… Doe waar je hart blij van wordt en voel dat je tijdloos wordt, je opgaat in je Zelf, je eigen Wezen.
De verruiming van je bewustzijn gaat samen met verruimde gevoelens van sympathie, empathie en Liefde. Zet jezelf niet apart van anderen of zelfs tegen andere mensen.

 

Natuurlijke Zelfverruiming is inclusief geven om het welbevinden van allen. Wijsheid leert ons dat oprechte nederigheid werkt. (Nederigheid betekent dat je beseft dat grotere krachten door je heen werken, dat alle energieën komen vanuit de Bron of God ). Het trekt aan wat je wilt in het leven. Succes, support van anderen en je vermogen om de golven van moeilijkheden te berijden. – Swami Kriyananda -

 

Waar vind je ons?

Wil je je aanmelden voor een consult, cursus, workshop, retraite enz.

dat kan via het contactformulier op de Contactpagina bovenaan de pagina.  

 

 

Ik Ben Centrum, Het Kasteel 778,

Apeldoorn, Tel: (06) 292 55 214  

E-mail: ikbencentrum@outlook.com