Klein bullebakje in mij

 

We leven in een tijd dat alles aan het Licht komt. de bovenste steen komt boven. Onze alle zo zorgvuldige weggestopte drama's of zelfs trauma's kloppen aan onze deur en je kunt niet anders dan opendoen.

 

Het mooie echter is echter nu dat we het door hebben. We hebben door dat we in oude gedragspatronen, oude familiepatronen zitten.

En dus is het nu de tijd om ze bewust te bekijken, te voelen en voor altijd los te laten...

 

 

Dit gebeurde mij een week geleden:

Ik merkte dat ik bot werd, onverschillig, een beetje boos, ongeduldig, alles van tafel vegend, en ik had het ook door dat ik het deed... 

Het deed me ineens denken aan een jaar geleden of zo dat ik in een meditatie mezelf tegenkwam als een bullebak. Dit was natuurlijk geen leuke ontdekking, want zo ben ik toch niet? dacht ik... Ik trooste me met de gedachte dat ik zo nu niet (meer) zo ben en dat was dat... Tot nu.. met dat verschil dat hij niet meer zo groot is, een klein bullebakje nog maar.

 

Om te begrijpen wat dat dan nog is in mij ben ik er helemaal in gaan zitten, in dat bullebakje en heb mijn gevoel onderzocht. Oeps..

Ik kwam mijn gevoel van opgeven tegen... slik...

Ik wilde het opgeven, want het heeft toch allemaal geen zin. Ze willen met niet horen, ze zien me niet, ze begrijpen me niet... Wat maakt het allemaal nog uit! Mijn verdriet niet willen laten zien, Sodemieter op!  Oh oh...

Het bullebakje in mij is eigenlijk het gevoelige deel in mij die het opgeeft maar in strijd is met zichzelf omdat hij het eigenlijk helemaal niet wil opgeven! maar hij weet niet hoe het dan wel moet, onmacht.

Ik doorzie het en dus kan ik er wat aan doen. 

 

Ik zie mezelf, ik voel mezelf, ik hoor mezelf, dat is genoeg. 

Dat wat mijn bullebakje mist geef ik mezelf.. liefde en begrip, fijngevoeligheid. En ik wordt rustig.... Ik voel mezelf in balans komen, vol worden... Ja het hoeft niet meer, het is klaar nu.

Het laatste stukje is nog dat ik dit innerlijke proces aan mijn man vertel. Tranen, maar dat is gauw over, het is klaar nu.

Nu wil ik jullie dit vertellen omdat waar je ook tegenaan loopt, jij in staat bent om het te transformeren.

 

Om weer heel te worden in jezelf. Zie jezelf, hoor jezelf, voel jezelf maar vooral GEEF JEZELF dat wat je nodig hebt. Erken jezelf dat je een mooi, heel, licht wezen bent en dat je dat altijd al was, maar door omstandigheden heb je je eigen licht bedekt, of misschien geloofde je er niet meer in.

Geloof in jezelf. En als je denkt dat je daar alleen in staat, laat ik je dan nu zeggen, ik geloof in jou. En ik weet zeker dat er meer zijn die in jou geloven, maar zij kunnen jou misschien niet bereiken omdat je jezelf verstopt, jouw licht verbergt.

Niet nodig. 

Sta op lief mens en leef je leven. Niet die van iemand anders.

 

Stel niet de vraag, wat vind jij dat ik...? Maar vind jezelf in de stilte van jezelf...

 

Waar vind je ons?

Wil je je aanmelden voor een consult, cursus, workshop, retraite enz.

dat kan via het contactformulier op de Contactpagina bovenaan de pagina.  

 

 

Ik Ben Centrum, Het Kasteel 778,

Apeldoorn, Tel: (06) 292 55 214  

E-mail: ikbencentrum@outlook.com