Kloosterweekend  in Steyl bij Venlo   18 t/m 20 september 2020

Omdat het zo´n fijne plek is en we goede herinneringen hebben aan deze plek,  gaan we voor de 2e keer in retraite bij het Kloostercentrum St. Michaël in Steyl  Noord-Limburg op nog geen 1,5 uur rijden vanuit Apeldoorn (zie foto's onderaan).

 

Het is al heerlijk er gewoon te`Zijn` in het mooie, vriendelijke klooster. Daarnaast biedt de omgeving legio mogelijkheden voor ontspanning, verstilling en inspiratie. Zoals bijv. wandelen langs de Maas, of in de prachtige kloostertuinen, het Missiemuseum, de grote botanische tuin, of gewoon een bezoekje aan het terras op de hoek voor een lekker drankje. 

 

Het thema dit jaar is "Verandering en nieuwe Balans"   openstaan voor de toekomst..

  

 

Een paar vragen om bij stil te staan: 

  • Kun je meebewegen met verandering of haalt het je uit balans? 
  • Kun je het gevoel uit balans te zijn toelaten?
  • Geef je jezelf de tijd om dan weer een nieuwe balans te vinden? 
  • Kun je de toekomst met open armen ontvangen?

Vanuit het NU in vertrouwen je weg gaan...

  

Marylin verzorgt in dit weekend o.a. Qigong, sacred dance en meditatie. 

Deze zijn erop gericht om een nieuwe balans te vinden bij verandering, door jezelf toe te staan de tijd te nemen om jezelf te vinden in de nieuwe situatie. Niet door te stoppen, maar gewoon te beleven wat er is en dat ontmoeten wat komt. Misschien vind je wel iets verrassends in jezelf.. 

 

Marion verzorgt in dit weekend o.a. Dru Yoga, meditatie en oefeningen die gericht zijn op bewustzijn en je verbinden met je hart. Hierdoor kun je verbinden met de kwaliteiten van je hart, waar moed, wijsheid en vertrouwen leven en deze inzetten om met een open blik de toekomst aan te gaan. Zodat je vanuit innerlijke kracht en rust steeds weer een nieuwe balans kunt vinden. En meebewegen met wat de toekomst brengt. 

 

In de ochtend gaan we bewegen met Yoga of Qigong. In de middag is er naast het programma ruim voldoende vrije tijd voor jezelf om wat langer op pad te gaan of je even terug te trekken. Daarnaast ben je natuurlijk altijd vrij om het programma te volgen of niet. 

 

 Er zijn fijne 1 & 2 persoon kamers met eigen luxe douche en toilet. (Er is geen meerprijs voor een 1 persoon kamer).

Kosten voor deelname zijn € 275,- all-in. Dit houdt in 2 overnachtingen, het weekendprogramma, 2 x ontbijt, 3x diner, 2 x lunch en koffie en thee bij de maaltijden. Uit ervaring weten we dat het eten heerlijk is en biologisch/vegetarisch. 

 

Maximaal aantal deelnemers is 8 personen.

Wil je graag deelnemen aan dit heerlijke weekend, dan kun je je opgeven tot uiterlijk 31 juli 2020 via de contactpagina!   

 

 Hieronder een klein verslagje over de retraite van 2018 in Kloostercentrum Sint Michaël:

 

De plek nodigde je uit om bij jezelf te komen, in verstilling te gaan, lekker te wandelen langs de Maas, de wonderschone grotten te bezichtigen in de prachtige Kloostertuinen, maar ook een drankje op het terras lekker in het zonnetje was heerlijk.

We hebben Dru Yoga gedaan, gemediteerd, iets vertelt over het Heilig Hart en de Heilige Geest (ivm Pinksteren) kaarten getrokken en heerlijk bewogen met Qigong, maar je eigen plan trekken kon ook. Ook was er voldoende vrije tijd om er zelf op uit te gaan.

 

Zo'n weekend doet wat met je, ieder op zijn eigen manier en dat was heel mooi om dat samen te delen!

 

Het eten was vegetarisch (op ons verzoek) met de complimenten aan de keuken! Het was echt heerlijk.

Ook bij de broodmaaltijd was er altijd een warm hapje bij en koekjes bij de koffie/thee. Prima verzorgd.

  

Impressie retraite Kloostercentrum Steyl mei 2018

Impressie retraite Welhoven mei 2017