Retraite Kloostercentrum Steyl   18 t/m 20 september 2020

Omdat het zo´n fijne plek is en we goede herinneringen hebben aan vorig jaar,  gaan we voor de 2e keer in retraite bij het Kloostercentrum St. Michaël in Steyl Limburg op nog geen 1,5 uur rijden vanuit Apeldoorn (zie foto's onderaan).

 

Het is al heerlijk er gewoon te`Zijn` in het mooie, vriendelijke klooster. Daarnaast biedt de omgeving legio mogelijkheden voor ontspanning, verstilling en inspiratie. Zoals bijv. wandelen langs de Maas, of in de prachtige kloostertuinen, het Missiemuseum, de grote botanische tuin, of gewoon een bezoekje aan het terras op de hoek voor een lekker drankje.   

 

 

De retraite start op vrijdagmorgen 10.30 uur met koffie/thee tot zondagmiddag rond 15.00 uur. 

 

We bieden in de ochtenden Dru yoga en Qigong aan en in de avond een programma van o.a. meditatie, sacred dance, mantra zingen...

 

De middagen zijn geheel vrij om de prachtige omgeving te verkennen of de stilte op te zoeken, wat op dat moment voor jou goed voelt.  Daarnaast  ben je natuurlijk ook vrij om het programma te volgen of niet.

Marion verzorgt in dit weekend o.a. Dru Yoga, deze vorm van yoga dankt zijn naam aan Dhruva, verbonden met de poolster/Polaris. Het stille punt aan de hemel en in jezelf. Een punt dat voor jou richting kan bepalen in je leven. 

 

Marylin verzorgt o.a. Qigong, deze chinese bewegingsvorm op muziek gaat over het werken met je eigen energie, je lichaam, geest en je innerlijk gevoel voor schoonheid (harmonie).  

 

Er zijn 1 & 2 persoon kamers met eigen douche en toilet. (Er is geen meerprijs voor een 1 persoon kamer).

Kosten voor deelname zijn € 275,- all-in. Dit houdt in 2 overnachtingen, het weekendprogramma, 2 x ontbijt, 3x lunch, 2 x diner en koffie en thee bij de maaltijden. Uit ervaring weten we dat het eten heerlijk is en biologisch/vegetarisch. 

 

Maximaal aantal deelnemers is 8 personen.

Wil je graag deelnemen aan dit heerlijke weekend, dan kun je je opgeven via de contactpagina!   

 

 Hieronder een klein verslagje over de retraite van vorig jaar in Kloostercentrum Sint Michaël:

 

De plek nodigde je uit om bij jezelf te komen, in verstilling te gaan, lekker te wandelen langs de Maas, de wonderschone grotten te bezichtigen in de prachtige Kloostertuinen, maar ook een drankje op het terras lekker in het zonnetje was heerlijk.

We hebben Dru Yoga gedaan, gemediteerd, iets vertelt over het Heilig Hart en de Heilige Geest (ivm Pinksteren) kaarten getrokken en heerlijk bewogen met Qigong, maar je eigen plan trekken kon ook. Ook was er voldoende vrije tijd om er zelf op uit te gaan.

 

Zo'n weekend doet wat met je, ieder op zijn eigen manier en dat was heel mooi om dat samen te delen!

 

Het eten was vegetarisch (op ons verzoek) met de complimenten aan de keuken! Het was echt heerlijk.

Ook bij de broodmaaltijd was er altijd een warm hapje bij en koekjes bij de koffie/thee. Prima verzorgd.

  

Impressie retraite Kloostercentrum Steyl mei 2018

Impressie retraite Welhoven mei 2017